Mardin'de 1 Mayıs kutlaması

Mardin`de, KESK ve Emek Platformu bileşenleri tarafından Karayolları Parkı`nda mardin merkez ve ilçelerindeki sendikaların katılımı ile miting düzenlendi.

Gündem 2.05.2014 10:32:36 0
Mardin

Mardin’de düzenlenen 1 mayıs Kutlama mitingi emek ve Öcalan lehine atılan slogan ve flamaların yer aldığı alanda PKK Lideri Abdullah Öcalan`ın 1 Mayıs mesajının da okunması ile başladı.

Düzenlenen Mitingde açılış konuşmasını yapan KESK Mardin Şubeler Platformu Başkanı Hamdullah Yıldırım, Kürt, Türk, Arap, Süryani, Ermeniler yasaklara, baskılara göğüs gelen, eve hapsedilen ve saldırılara karşı çıkan kadınlara seslenerek, bu yıl işçi bayramını birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutladığını söyledi.

"Bizler insanca ve onurlu yaşam istiyoruz" diyen Yıldırım, taşeron çalıştırmaya sözleşmeli personel uygulamasına karşı köle olmaya direndiklerini belirterek, "Bu vesileyle 1 Mayıs Dünya emekçilerin Kürdistan, Türkiye ve tüm Ortadoğu halklar için ortak dayanışma birlik ve direniş gününüdür. Kardeşçe tüm sömürgeci baskıcı rejimlere karşı bir cephede mücadele etmenin günü olmasını devem etmesini diliyorum. Özgürlük adalet ve barış için bu uğurda canlarını vermiş tüm şehitleri bir kez daha anıyor ve direnişleri önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi. 

DİSK - Genel-İş içinde yer alan taşeron işçileri adına konuşan Fatma Akda ise ezilen, sömürülen, yaşamdan kovulan emekçi kadınlara seslenerek, sermaye saplarının sistemlerinin hızla çöktüğünü dile getirdi.Suriye ve Rojava`da halkına karşı savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı durdukların vurgulayan Akda, "Kadınlar sokakta eylemde daha çoğunlukta yer aldıklarını hatta yaşamın kendisinde olduğu gibi eylemlerde erkek emekçileri ile birlikte yürüyoruz. Kürt halkı ve tüm ezilen haklar ile birlikte sosyalizmi, kendi sistemimizi kuruyoruz. Bizim mücadelemiz birliğimizi hiç düşmanlık aldatmacası yenemez" diye konuştu. 

Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, dünya tarihinin bugünlerde birçok olayla anıldığını belirterek, ezilen halkların direnişi ve özgürlüğü için halen Spartaküsler direndiğini dile getirdi. Türk, "Bugün Spartaküse karşı savaşan emperyalistler tarihin karanlık sayfalarına gömülmüşler. Ama bugün alanlarda Spartaküs`ün ruhunu yaşatan milyonlar vardır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan`da tüm emekçi ve işçiler için yayımladığı direniş mesajında belirttiği gibi, `köylü halkının ve emekçilerin tüm dünyada ezilenler için önder etmek zorundadır"diye konuştu.

Türk`den sonra HDP`li Mardin milletvekili Gülseren Yıldırım da Kürtçeve Türkçe bir konuşma yaparak 1 Mayıs`ın önemine değindi.

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Grup Zanax, Nisibis Rıbab, Çarnowa, Sterya seslendirdiği ezgiler eşliğinde emekçiler halay çekti.